Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2007 18:30 - Пародия на приказката за Снежанка
Автор: kosiotzonev Категория: Забавление   
Прочетен: 9796 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2007 01:04


Ето нещо весело, има грешки, но не ми се редактира сега, писах го миналата година за един изпит :). Have fun! 
image

Снежанка – кървавата баня

 

Царицата стърчи на прозореца на спалнята си, някъде на 7-мия етаж на двореца. Гледа падащите снежинки и снегът покрил царството. Някъде в далечината едно селянче се спъва и се затърколява по хълма. Скоро детенцето се превръща в огромна снежна топка, която се разбива в къщурката на бедните му родители. Царицата потресена от страшната гледка изпада в истеричен смях и пада през прозореца. Декорираната й с диаманти рокля се развява цели седем етажа време, за да дойде момента, в който земната гравитация надделява и крехкото благородническо тяло се размазва в снега. Две изгладняли врабченца се втурват и започват да кълват трупа, скоро към тях се присъединяват и свраките и царските лешояди. Но царицата все още има няколко мига живот. Точно преди да почине, тя получава проблясък – „Ех, ако си имах дъщеря, с лице бяло като този сняг, бузи румени като кръвта ми и очи черни като катран, ех...ах..въх, умрях!”

Линейката пристига с нищожно закъснение, но вече всичко е загубено. Насъбралата се тълпа заридава в един глас. Откарват царицата в болницата и я включват на системи и изкуствено дишане.

2 години по-късно царицата още е в кома, вече е на самостоятелно дишане, но лекарите не дават надежда да се оправи. Тогава царят решава да опита последната възможност да я събуди и в същото време да се сдобие с наследник. Спи с нея, тя забременява и 9 месеца по-късно, вече наистина умира, но при самото раждане. Секунди преди да предаде Богу дух, царицата казва – нека дъщеря ми се казва Стоянка! Странно объркване се получило от факта, че медицинската сестра и царят чули Снежанка и точно това име получило детето.

След година царят се оженил повторно. Новата царица била с неземна красота, но по характер била злобна и горделива. Тя имала вълшебно огледало, което винаги й казвало, че е най-красивата на света. След като поотраснала Снежка, обаче станала изключително привлекателна, хубостта й достигнала нечовешки размери и в един момент, когато мащехата й запитала огледалцето:

Огледалце, огледалце, кажи сега коя е най-красива на света?

То отговорило:

Ти си надарена с неземна красота, но Снежанка вече е най-красива на света!

Тогава злобната царица изпаднала в ужас и умопомрачителна завист. Скоро след това, тя извикала един ловец и му заръчала да убие Снежанка и за доказателство да й донесе черния й дроб. Ловецът завел Снежка в една гора, но неможал да я убие, защото красотата й го възпряла. Той я пуснал и вместо нейният черен дроб занесал на царицата карантиите на някакво малко прасенце. Снежанка прекосила цялата гора и стигнала до града на джуджетата. Там влязла в първата къщурка и намерила една голяма маса със седем манджи и седем столчета. Изяла по малко от всяка манджа, събрала две легла за да може да се изпъне и заспала в дълбок сън. Щом се прибрали джуджетата се ядосали и решили да убият натрапника, но като видели хубавото девойче се смилили и станали приятели с нея. Тя им чистела и готвела, те й носели злато и хубави дрехи. Снежанка била щастлива. Но щастието й не продължило дълго. Скоро царицата разбрала, че момичето се е спасило и след като екзекутирала ловеца, решила да вземе нещата в свои ръце. Преправила се на бабичка, взела вълшебните си дрънкулки и отишла в града на джуджетата. Потропала на вратата на Снежанка и казала:

Най-яките стоки продавам, ваучери по 5 и 10 лв., орифлейм и Ейвън, 3 в 1 гъдулка соло...

Снежанка се появила на прозореца и питала:

Ха, добър ден, бабо. Имаш ли омагьосани шнурчета?

Имам всичко, момичето ми! – отвърнала маскираната царица и извадила две-три шнурчета.

Снежанка отключила и излязва пред вратата. Бабката й вързала толкова здраво омагьосаното шнурче, че момичето се строполило на земята в предсмъртна агония. Кръв потекла от устните и носа й. Бабката започнала да се смее зловещо и изчезнала.

Скоро мръкнало и джуджетата се прибрали, намерили Снежанка и развързали шнурчето. В тозчас момичето започнало да диша отново и се съживило. Царицата веднага разбрала за поредния си провал, но не се отказала. Пробвала с омагьосан гребен, отровна ябълка, омагьосана крастава жаба скоросмъртница, но винаги щом покосявала Снежанка, отнякъде се появявали джуджетата и я спасявали. Оказало се че те са джуджета-джедай, но не само джедай, но и нинджи, джуджетата нинджи! Най-накрая обаче и те трябвало да се предадат, злата мащеха отрязала всички крайници на Снежанка и я поставила в дървена кутия. Снежанка изпаднала в кома, това била най-често срещаната болест в царството. Джуджетата нямали какво да направят, но решили да не хвърлят красавицата на бунището (както била традицията при тях), а да заменят дървената кутия със стъклена, след което да я сложат на върха на планината. Събрали се всички зверове от гората, всички гадинки и джуджета, куцо и сакато се вдигнало за да изпрати Снежанка до мястото за вечен покой. 7-те джуджета често ходели да я погледат, след работа, и винаги и оставяли по парченце от любимата й торта с отровни ябълки (след всички опити на царицата да я убие с отровни продукти, Снежанка добила имунитет срещу подобни неща). Така времето си минавало. Царицата била доволна и щастлива.

Веднъж обаче се случило през планината да минава един царски син. Нещеш ли той зърнал Снежанка и се влюбил в нея. Спазарил се с джуджетата и взел стъклената кутия. Веднага след това я отворил и целунал красавицата. Тогава се случило чудото. Джуджетата подскочили от изненада. Царската свита онемяла. Самият царски син опулил така очи, че вроденото му късогледство се коригирало само. Снежанка отворила очи и се усмихнала! Веднага тръгнали да правят сватба, джуджетата били шафери. Снежанка почнала да се тъпче с отровни хратилени продукти и не след дълго отново и пораснали ръце и крака, с времето високите нива на радиация в организма й й развили способност за регенерация. Така на сватбата всичко било перфектно. Само злобната мащеха не била щастлива, щом огледалцето й казало, че Снежанка пак е жива и най-красива, тя отишла на сватбата с цел да я унищожи, но така и не успяла. Още щом зърнала младоженците, сърцето на мащехата се пръснало и обляло всички в радиус от 10 метра в кръв, след което паднала на земята и секунди преди да издъхне изскърцала със зъби – „I`ll be back!”.

 

Край



Тагове:   пародия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ady - :)
16.05.2007 18:36
:)
цитирай
2. анонимен - :)))))))))))))))))))))))))
17.05.2007 10:00
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))
цитирай
3. анонимен - 3.
18.05.2007 19:01
:) dosta dobro
M.
цитирай
4. анонимен - bia
06.06.2010 20:28
stawa taq par0diika braw0
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kosiotzonev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 77575
Постинги: 24
Коментари: 77
Гласове: 159
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930